Terrazzogulv
80’er gulvet har gjort comeback

Stor slidstyrke og fantastiske designmuligheder har genoplivet terrazzogulvet. Læs med her, og bliv hurtigt klogere på det flotte terrazzogulv.

80’er gulvet er tilbage

Terrazzogulvet har i de senere år genvundet sin popularitet og med god grund.

Med terrazzo får du et utrolig slidstærkt gulv, der holder til hverdagens brug og slid og hvor kun fantasien sætter grænser mht. udseende.

Terrazzo består nemlig af cement blandet med små sten af granit, grus, kalksten, marmor el. lign. I mange tilfælde farves cementen så den passer til farvespillet i stenene.

Ofte bliver terrazzogulve kun smukkere og mere modstandsdygtige med alderen, såfremt de behandles ordentligt. Skulle gulvet blive mørkt eller mat efter mange års brug, så kan der pustes nyt liv i det med en overfladeslibning.
En af fordelene ved terrazzo er at det hurtigt og nemt kan repareres skulle det blive beskadiget f.eks. hvis en tung genstand bliver tabt på det.

Hvad koster et terrazzogulv?

Der er nok ingen vej udenom at terrazzo er en af de dyreste gulvløsninger der findes. Dermed sagt, så er det et gulv i en klasse for sig selv. Kvaliteten er i top, det er stort set vedligeholdelsesfrit og design mulighederne er mange.

Prisen afhænger selvfølgelig af hvor mange m2 du skal have støbt. Men en opstartspris for 1-2 m2 ligger ofte på omkring 10.000 kr. Jo flere m2 du skal have lagt, jo billigere bliver det som regel.

Da terrazzogulvet er lavet af utrolig slidstærkt materiale holder det i mange årtier og det holder sig også pænt alle år igennem, hvis du jævnligt rengør det med varmt sæbevand.

Gulvets lange levetid taget i betragtning, så er terrazzo en god investering du kan få glæde af i mange år.
Hvad koster en faskine

1

Indtast opgaven

2

Pris pr. mail

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Hvad koster en faskine

Kan jeg lægge terrazzo gulv selv?

Nej, vi anbefaler klart at du får en professionel til at udføre arbejdet.

Der er nemlig mange ting der skal tages i betragtning når man støber et terrazzogulv, og der skal trækkes på håndværksmæssige kompetencer.

Et terrazzogulv må f.eks. IKKE være svækket af fuger der kan opsamle fugt og snavs. Derfor er det helt afgørende af gulvet støbes helt efter kunstens forskrifter og tæt første gang, hvilket kræver overblik, detaljesans og omhu.

Er underlaget skævt, hvilket ufaglærte øjne ikke altid kan opfange, så resulterer det i et skævt gulv.

Vi vil som sagt helt klart anbefale at du får en professionel håndværker til at støbe dit terrazzogulv. Så er du sikret at arbejdet udføres korrekt, og at du får et gulv du kan have glæde af i mange år(tier).

Hvor?

Rengøring af terrazzogulv

Terrazzo er nemt og hurtigt at rengøre. Og med den rette behandling kan det beholde sin glans og flotte udseende i mange år.

Vær dog opmærksom på at terrazzo IKKE tåler afkalkningsmidler og andre syreholdige kemikalier. Disse er dog heller ikke nødvendige for at holde gulvet rent og pænt. Helt almindelige rengøringsmidler samt personlige plejemidler som shampoo og sæbe kan sagtens klare arbejdet.

Det bedste tip til hverdags rengøringen af terrazzo er at opløse sæbespåner i varmt vand. Jo oftere man behandler gulvet, jo smukkere vil det naturligvis fremstå.

Er overfladen blevet slidt og hærget af kalk, som ikke kan fjernes ved rengøring, så kan den slibes og poleres op igen. På den måde bliver overfladen som ny igen.
Hvad koster en faskine
Har du terrazzo i vådrum, er det en god ide at tørre gulvet af så det ikke efterlades vådt. På den måde er det lettere at bevare en flot overflade, og kræfterne der skal bruges på kedelig rengøring reduceres.

Nye fliser?

Få inspiration, viden og gode råd her
Læs mere her