Terrazzogulv ⇒ Håndværker.dk

Terrazzogulv 80’er gulvet har gjort comeback

  • Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu → Jeg har allerede en profil - login her →
Del
Fjern favorit

Stor slidstyrke og fantastiske designmuligheder har genoplivet terrazzogulvet. Læs med her, og bliv hurtigt klogere på det flotte terrazzogulv.

Rie HagelbergSkribent hos Håndværker.dk


Udgivet19. august 2019

Opdateret20. november 2019


Håndværker.dk logo

Få op til 3 tilbud på nyt gulv

sky blue checkmark

Du får svar indenfor kort tid

sky blue checkmark

Håndværkere i hele landet

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

Start med en opgave og udfyld detaljerne via få nemme trin

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave

80’er gulvet er tilbage

Terrazzogulvet har i de senere år genvundet sin popularitet og med god grund. Med terrazzo får du et utrolig slidstærkt gulv, der holder til hverdagens brug og slid og hvor kun fantasien sætter grænser mht. udseende. Terrazzo består nemlig af cement blandet med små sten af granit, grus, kalksten, marmor el. lign. I mange tilfælde farves cementen så den passer til farvespillet i stenene. Ofte bliver terrazzogulve kun smukkere og mere modstandsdygtige med alderen, såfremt de behandles ordentligt. Skulle gulvet blive mørkt eller mat efter mange års brug, så kan der pustes nyt liv i det med en overfladeslibning.

Hvad koster en faskine

Rengøring af terrazzogulv

Terrazzo er nemt og hurtigt at rengøre. Og med den rette behandling kan det beholde sin glans og flotte udseende i mange år. Vær dog opmærksom på at terrazzo IKKE tåler afkalkningsmidler og andre syreholdige kemikalier. Disse er dog heller ikke nødvendige for at holde gulvet rent og pænt. Helt almindelige rengøringsmidler samt personlige plejemidler som shampoo og sæbe kan sagtens klare arbejdet. Det bedste tip til hverdags rengøringen af terrazzo er at opløse sæbespåner i varmt vand. Jo oftere man behandler gulvet, jo smukkere vil det naturligvis fremstå. Er overfladen blevet slidt og hærget af kalk, som ikke kan fjernes ved rengøring, så kan den slibes og poleres op igen. På den måde bliver overfladen som ny igen.

Hvad koster et terrazzogulv?

Der er nok ingen vej udenom at terrazzo er en af de dyreste gulvløsninger der findes. Dermed sagt, så er det et gulv i en klasse for sig selv. Kvaliteten er i top, det er stort set vedligeholdelsesfrit og design mulighederne er mange. Prisen afhænger selvfølgelig af hvor mange m2 du skal have støbt. Men en opstartspris for 1-2 m2 ligger ofte på omkring 10.000 kr. Jo flere m2 du skal have lagt, jo billigere bliver det som regel. Da terrazzogulvet er lavet af utrolig slidstærkt materiale holder det i mange årtier og det holder sig også pænt alle år igennem, hvis du jævnligt rengør det med varmt sæbevand. Gulvets lange levetid taget i betragtning, så er terrazzo en god investering du kan få glæde af i mange år.

Få guides, vejledninger og hjælp til dine byggeprojekter

 

Kan jeg lægge terrazzo gulv selv?

Nej, vi anbefaler klart at du får en professionel til at udføre arbejdet. Der er nemlig mange ting der skal tages i betragtning når man støber et terrazzogulv, og der skal trækkes på håndværksmæssige kompetencer. Et terrazzogulv må f.eks. IKKE være svækket af fuger der kan opsamle fugt og snavs. Derfor er det helt afgørende af gulvet støbes helt efter kunstens forskrifter og tæt første gang, hvilket kræver overblik, detaljesans og omhu. Er underlaget skævt, hvilket ufaglærte øjne ikke altid kan opfange, så resulterer det i et skævt gulv. Vi vil som sagt helt klart anbefale at du får en professionel håndværker til at støbe dit terrazzogulv. Så er du sikret at arbejdet udføres korrekt, og at du får et gulv du kan have glæde af i mange år(tier).

 


Håndværker.dk logo

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej

Nye fliser?

Få inspiration, viden og gode råd her

Læs mere her
Håndværker.dk logo